El PSUC viu crida a la mobilització contra el Pla del Govern Central

miércoles, 2 de junio de 2010




Secretaria Política

El pla de reducció del dèficit presentat per Zapatero representa el pitjor atac realitzat al precari Estat del Benestar del nostre país. Representa un conjunt de mesures socialment injustes i ineficaces per a la recuperació.

Per sota de les bones paraules es pretén carregar el cost de la crisi sobre aquells que res han tingut a veure amb desfermar-la. Les mesures perjudicaran entre altres a:


  • Els treballadors de la funció publica a qui es retira 5000 milions de Euros, incomplint els acords amb els sindicats de recuperació de poder adquisitiu perdut en els darrers anys.


  • Els altres treballadors veuran induïts els seus salaris a la baixa perquè la CEOE adoptarà com exemple les reduccions salarials del sector públic i provocarà una onada de reducció salarial induïda.


  • Els 6 milions de pensionistes que perden la revalorització i la recuperació del IPC perdut, es dir uns 3000 milions de Euros. Tot i que les pensions espanyoles estan molt per sota de les d’altres països de la UE, per primera vegada s'incompleix la puja garantida per llei de les pensions establerta el 1985.


  • Els consumidors que amb menys ingressos hauran de suportar a partir de juny un IVA més alt sobre tots els béns i serveis que adquireixin


  • Les mares que perden el xec d’ajuda als bebès.


  • Les famílies amb persones dependents, que perden el caràcter retroactiu de les ajudes. N'hi haurà prou a retardar la seva concessió fins que el depenent mori, per a no donar cap ajuda.

En canvi, no es toca als grans responsables de la crisi. Els bancs (cinc bancs espanyols han obtingut 16.000 milions de euros de guanys), no es veuran sotmesos a una reforma financera de un sistema que els hi ha permès especular vergonyosament amb el preu de la vivenda i ara desnonar massivament milers de ciutadans. Les grans fortunes no es veuran sotmeses a cap reforma fiscal progressista ni sobre patrimoni, ni obre les escandaloses SICAV (instrument legal de evasió fiscal, que permet tributar nomes el 1% dels guanys mentre els treballadors paguem més del 30% d'IRPF).

Tampoc hi ha cap intenció de retallar el Dèficit reduint l’escandalosa i desproporcionada despesa militar del nostre país, que segueix embolicat en aventures neocolonials a milers de quilòmetres de la nostra terra. Aquest ajust mostra clamorosament com la nostra societat esta derivant vers una inhumana dictadura dels que controlen els mercats. El nostre Parlament s’ha sotmès a les forces de aquells que ningú ha escollit i que demanen a traves del FMI o el Banc Central Europeu sempre més retallades de salaris, menys provisió de serveis públics i menys regulació sobre els seus negocis escandalosos. Aquestes institucions a més s’arroguen el dret a supervisar els nostres pressupostos nacionals, arrogant-se una funció sobirana del parlament. Els grans capitalistes del món volen usurpar les competències de les institucions democràtiques òbviament en el seu benefici, per tal com han fet a Grècia prohibir la despesa en pensions, sanitat o educació; per a salvar els seus bancs i negocis.

I això no es tot, si no hi ha una contundent resposta social aquestes mesures encara poden empitjorar. De fet el mateix Zapatero ha convocat a Comunitats Autònomes i Ajuntaments a aplicar retallades sobre el seu personal i la qualitat dels serveis que ofereixen. El mateix President prevenia sobre una immediata Reforma Laboral que empitjorarà encara més les condicions de treball i facilitarà l'acomiadament. La Patronal es frega les mans, podran acomiadar a la gent amb contractes “d'abans”, per reemplaçar-la per salaris i condicions de treball mes precàries, adaptades a las noves condicions creades pel propi govern i la crisi.

El PSUC viu crida tots els treballadors i ciutadans a preparar la més ferma resposta a aquestes mesures a tots els nivells i en totes les formes. El camí per evitar aquestes agressions i de més greus en el futur és seguir l’exemple dels treballadors, els sindicats i l'esquerra social a Grècia. Cal un canvi d’estratègia econòmica, un gir en les polítiques laborals, socials i mediambientals en què l’Estat incrementi els ingressos, enlloc de retallar la despesa. En què l’Estat controli més l’evasió fiscal, l'especulació, la corrupció. Convoquem de forma inmediata:


  • Els Sindicats, a que assumint la gravetat d'aquest atac organitzin una resposta contundent i general a aquestes mesures.


  • Els partits catalans en el govern (IC-EUiA, ERC) que s’han posicionat contra aquestes mesures, cal que passin a obstruir la seva aplicació al Govern de Catalunya i els Ajuntaments on son presents.

El PSUC viu convoca les forces progressistes a obrir un debat obert sobre el sentit d’aquesta contrareforma des dels centres de treball, a la xarxa, mitjans de comunicació a l'abast, centres de estudi i recerca, associacions de veïns, etc. Cridem totes les corrents i moviments progressistes a impulsar l'adopció de mesures concretes i immediates favorables a les grans majories, per revertir l'amenaça que tenalla tan greument al nostre poble.

Entre d'altres entenem que s'hi poden considerar iniciatives com:


  • Impulsar i exigir una profunda reforma fiscal i del mercat financer, oposant-se a tota regulació regressiva del mercat de treball.


  • Exigir el retorn de les tropes a l’Afganistan i la reducció de la despesa militar.


  • Severa persecució del frau fiscal, que els funcionaris de Hisenda estimen en 160.000 milions de Euros, deu vegades el retall que es vol imposar.

Nomes la mobilització i la unitat d'acció sobre propostes concretes pot permetre revertir l'agressió que s'ha iniciat sobre les classes populars del nostre país.

Ni un pas enrera en les conquestes socials que tant ens va costar assolir!

Defensem una societat justa, solidaria i democràtica!

0 comentarios: