"En què gastes els meus diners" ?

lunes, 25 de enero de 2010





Joves Comunistes de Catalunya, conjuntament amb el Partit Socialista Unificat de Catalunya - viu i el Partit Comunista d'Espanya vàrem iniciar la setmana passada una campanya per demanar transparència als comptes de la família reial espanyola.
 Per descarregar-se el full de signatures o omplir el formulari per internet:


El Partit Socialista Unificat de Catalunya – viu conjuntament amb el Partit Comunista d'Espanya, han iniciat una recollida de signatures per tot l'Estat per presentar davant la Comissió de Peticions del Congrés dels Diputats una proposta per a que les comptes de la Casa Reial tinguin control públic i puguin ser conegudes per tots i totes les ciutadanes d'Espanya.

Per al PSUCviu ja resulta anòmal que els i les ciutadanes espanyoles no puguin votar al seu Cap d'Estat per a que a sobre no pugin conèixer en que s'utilitzen els diners que reben dels fons públics, considerant que és necessari acabar amb l'opacitat de les comptes de la Casa Reial.

Des del PSUCviu es demanarà també la publicació a Internet dels salaris de tots els membres de la Família Reial per a que els i les contribuents espanyoles sàpiguen a què es destinen els seus diners. Cosa de justícia, que la Constitució atorgui al Rei per disposar lliurement de l'assignació anual no vol dir que no es donin comptes dels sous de cada membre de la Família Reial. Es tracta de diners públics i hi ha Cases Reials europees que publiquen els seus gastos a Internet.

També, es plantejaran que les donacions i regals que rebi en condició de Cap d'Estat tinguin que ser transparents i passar el patrimoni a l'Estat. L'opacitat és tal, que ni els diputats, ni el tribunal de comptes de la Fiscalia, ni els tribunals, ni tant sols la Comissió de Secrets Oficials tenen accés a dita informació.

Ja que no solament seria democràtic, sinó de justícia al tractar-se de diners públics, que en el Congrés dels Diputats, màxima expressió de la sobirania popular, s'investigaren l'origen del patrimoni i de la fortuna de la Casa Reial Espanyola.

Les signatures recollides en  els propers 3 mesos seran traslladades al Congrés per a la seva tramitació dins la Comissió de Peticions i al Grup d'Izquierda Unida de manera que aquesta proposta sigui portada a un debat parlamentari.

Des del PSUCviu i el PCE s'impulsaran diverses iniciatives per a consolidar el moviment republicà a Catalunya i Espanya i considera que aquesta opacitat és una senyal de la debilitat que te la monarquia a Espanya. Necessita ocultar la seva veritable realitat front el temor de posar en evidencia el cost que suposa per al conjunt dels i les espanyoles mantindre una família quant tantes i tantes famílies sofreixen les conseqüències de la crisi econòmica més dura dels últims temps.

0 comentarios: